Girlscup in Keer

Als je afgelopen weekend Keer doorreed, zag je de borden staan met een voetbalschoen met een hak: De Girls Cup kwam dit jaar naar Keer. Het hele complex van VV Keer was omgetoverd tot een prachtige toernooiarena met vlaggen van alle deelnemende landen, een welkomstboog, vlaggetjes aan de hekken voor de sfeer, een heus Fairplaycup podium, muzikale aankleding en een tent waar allerlei versnaperingen te krijgen waren. Ja, de Girlscup was in Keer en het was prachtig. De tweedaagse Girls Cup werd samen met collega-voetbalvereniging VV Scharn en organisator Euro-Sportring georganiseerd en er deden 60 teams uit 9 verschillende landen mee. Mijn persoonlijke favorieten, naast de onverzettelijke, stoere meiden van VV Keer, was Malmö. De club uit de stad van Zlatan Ibrahimovic was dit Paasweekend in Nederland en boerde vooral de tweede dag heel goed en won in Keer alle wedstrijden. Ook was er een man uit Bretagne die mij in het Frans vol trots uitlegde dat zijn club in de buurt van Vannes met 5 meidenteams vertegenwoordigd was. Dat internationale karakter van het toernooi maakt het ongelofelijk divers. Lange blonde meiden uit Noord-Holland tegen veel kleinere meisjes uit België. Niet bij alle sporten zie je dat, maar bij voetbal kan dat allemaal makkelijk, en het is niet gezegd dat de langere meiden zo maar winnen. Want alle teams stonden hun mannetje (vrouwtje) wel! En buiten het voetballen moest er natuurlijk ook veel gewacht worden tussen de wedstrijden, maar dat deerde de meiden niet. Met dekens, puzzeltjes, spelletjes, telefoons en zelfs dansjes werd de tijd doorgebracht. Van zaterdag op zondag werd er geslapen in scholen of zelfs in de kleedlokalen. Gezellig allemaal bij elkaar. Voor de liefhebbers was er zaterdagavond nog een feestje in de kantine want het tweede mannenelftal van VV Keer was kampioen geworden. Veel zal er niet geslapen zijn, maar gezellig was het. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder de sponsors en vrijwilligers. De boogschietvereniging had zijn medewerking verleend. Het is heel mooi om te zien hoe de hele club VV Keer meehielp met dit toernooi. Wedstrijd coördinatoren, scheidsrechters, veldmannetjes, koffiejuffrouwen en wafelbakkers, EHBO’ers, materiaalmensen, je kunt het zo gek niet bedenken, maar de organisatie had er aan gedacht. De meiden kwamen echt niets te kort.

Alle mensen die hier betrokken waren: enorm bedankt! Dit toernooi was een succes en smaakt naar herhaling volgend jaar.